Paketleme

Etil Alkol
Ethyl Alcohol, alkoller olarak anılan organik bileşikler sınıfını en önemli üyesidir. Aynı miktarda su ile karıştırıldığında bile soluk, mavimsi bir alevle yanar. Kimya, matbaa mürekkepleri, ambalaj, boya ve diğer sanayi sektörlerinde kullanılmaktadır. Endüstriyel üretimde önemli bir bileşiktir.
Propilen Glikol Metil Eter (PGME)

PGME; yüzey dayanımı ve hızlı buharlaşma özelliği ile temizleyici uygulamalarda tercih edildiği gibi akrilik, epoksi, alkit, polyester, nitroselüloz ve poliüretan uygulamalarında iyi çözücülük sağlar.

Etil Asetat
Etil Asetat; mürekkep ve yapıştırıcıda proses sıvısı olarak, yağ bazlı cilalarda ve emaye boyalarında çözücü olarak kullanılır. Ayrıca birçok kimyasal prosestede çözücü olarak kullanılır.
İzopropil Alkol (IPA)
IPA; renksiz, düşük kaynama derecesine sahip ve suda tamamen çözünebilir bir kimyasaldır. IPA çözücü olarak bitkisel yağlarda ve boyalarda, selüloz türevlerinde, fuel-oil de donma önleyici olarak ve ekstraksiyon proseslerinde kullanılır.
Propilen Glikol Metil Eter Asetat (PMA)
PMA; akrilik, nitroselüloz ve poliüretan boya reçinesi gibi maddeler için mükemmel çözücülüğe sahiptir.
Lineer Alçak Yoğunluklu Polietilen (LAYPE)

LLDPE, gıda-paketleme, donmuş gıda, zemin-ısıtma boruları, streç film, kozmetik ve ecza tüpleri vs için ekstrüzyon, şişirmelik film, roto- kalıplama, enjeksiyon kalıplamada kullanılmaktadır. Ayrıca masterbatch üretiminde taşıyıcı olarak yaygınlıkla LLDPE kullanılmaktadır.

Yüksek Yoğunluklu Polietilen (YYPE)

Geniş bir kullanım alanına sahip olan HDPE, basınçlı borular, gaz dağıtım boruları, şişe, bidon, varil, beyaz eşya ve makina parçaları, yalıtkan, oyuncak, elektrik ve elektronik eşya imalatında kullanılmaktadır. Son yıllarda özellikle suya dayanıklılığı sebebiyle tekne ve depo yapımında da HDPE'den yararlanılmaya başlanmıştır.

PP Random Kopolimer (PPR)

Şeffaflık ve darbe dayanımı gerektiren uygulamalarda özellikle tercih edilen bir malzemedir. Mutfak eşyalarında, kapaklarda, şampuan ve duş jeli şişelerinde yaygınlıkla kullanılan bir üründür. Ayrıca PPRC, boru ve ek parçalara renk, tat ve koku vermeyen üstün özelliklerinden dolayı da tercih edilmektedir.

Polipropilen Kopolimer (PPC)

PP Homopolimer’de yer alan propilen zincirlerine etilen monomeri bağlanması ile üretilir. PP Homopolimer’lere göre daha yüksek darbe dayanımı gerektiren enjeksiyon ve ekstrüzyon uygulamalarında sıklıkla kullanılır. Gıda ve boya sektöründe kullanılan enjeksiyon ambalajlarda, otomotiv ve beyaz eşya sektörlerinde sıklıkla tercih edilir.

Polivinil Klorür (PVC)

Polivinil klorür; duyusal bakımdan nötr, saydam, sert, dayanıklı ve ısıl yolla kolaylıkla şekillendirilebilen yağ ve koku geçirmeyen bir plastiktir.  Oksijen geçirgenliği oldukça düşüktür fakat su buharı geçirgenliği alçak yoğunluklu polietilenden daha yüksektir. Ambalaj sektöründe gıda ve gıda dışı ürün şişeler, streç film ve blister ambalajlarda kullanılır. Ayrıca atık su boruları ve kapı pencere profil sektöründe çok yaygın kullanılan bir üründür.

Polipropilen Homopolimer (PPH)

Monomer propilenin Polimer hale getirilmesi ile elde edilen Polipropilen kimyasal solventlere (asit ve bazlar) karşı aşırı derecede dirençlidir. Polipropilen, otomotiv sanayinde kullanılan parçalardan, halı ve tekstil ürünlerine ve yiyecek paketlemesine kadar çok geniş kullanım alanı olan termoplastik bir polimerdir.